Çağın Hastalığı Sosyal Medya Bağımlılığı
Çağın hastalığı sosyal medya tutkunluğu.Teknolojinin gelişmesi internet kulanımı gençleri Sosyal medya tutkunluğuna hayatan uzaklaşmaya getirdi
Kıymetli Velilerim Değerli spor severler. Bu dönemde hastalıklarçeçiş çeşitir bunlar bedensel hastalıklar olduğu gibi ruhsal hastalıklar daha çoktur.
Çağımızın hastalığı kanser kalp kirizleri obezite diye sıralayabiliriz. Lakin bundan daha çok sosyal medya bağımlılığıda hastalık gibi insanımıza bulaşmıştır.
Gençlerimiz sanal alemden çıkamıyorlar.Konuşmak paylaşmak yaşamak yerine paylaşmayı tercih ediyorlar. Okuldan gençlerimiz telefonlerını alır almaz Kim aramış sormuş veya ailemi arayım demeden hemen sosyal medyaya giriyorlar.
Bu bir tutku bir bağımlılık bir hastalık gibi gitikçe büyüyor.Öğrenci ders çalışırken telefonu baş ucunda bir soru çözüp bir sosyal medyda sörf yapıyor.
Ailesiyle bağları her geçen gün zayıflıyor. Arkadaşlık ilişkileri zayıflıyor.
Örneğin Bir cuma günü sosyal medtyada edebiyatı güçlü bir mesaj bir paylaşımla cumayı kutluyor Cuma namazına dahi gitmiyor.Mübarek bir gecede sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla geceyi kutluyor.
Bayramda birinci dereceden aile ziyareti yapmak yerine bir sosyal paylaşımla bayram kutluyor.Bayram bitiyor.Amcayı ziyeret edyim elini öpeyim yok.
İnancımızın gereği olan edep ahlak kavramları tamamen unutulmuş her türü paylaşımı paylaşmaktan imtina etmiyor.
Gece uyuması gereken zamanlarda sosyal medyaya takılıp uykusuz kalıp okula gelip okulda masada kafasını kaldıramayan uykusuz yorgun güne başlayan bir gençlik.
Beğeni toplamak için zihnini yoran gençlik .Ülkenin durumu nedir geleceğin ne olacak diyeceğine acaba yaptığım paylaşımı kaç kişi beğendi. Kaçtane yorum var.Kaç takipçim artmış diyen bir gençlik.Üniversite sınavında kaç bine girecem diyeceğine,Benim paylaşımım kaçıncı sırada diyor.
Spor yapan bir gencin uyuyup dinlenmesi gerekirken uykusuz kalıp dinlenmeden yapacağı antrenmanarı ne kadar verim alabilir.
Gerçekten uzak sanal bir hayat Ane Baba Çocuk beraber muhabet etmesi gerekirken herkesin elinde bir telefon dünyanın öbür ucundaki bir paylaşımı izleyip yorum yapmakta olduğunu gözlemleye biliriz.
Bu bağımlılık hastalığa dönüşmekte olduğunu görebiliriz.Küçük çocuklarımızda oyun hastalığı gençlerimizde sosyal medya tutkunluğu geleceğimizi tehdit etmektedir. Spor yapmayı bile sanal alemde yapıldığını görüyoruz.
Çocuklarımıza spor yaptırmaya özen göstermeliyiz. çocuklarımıza gerçek hayatın ne olduğunu yaşatmalıyız.Maneviyatı hatırlatmak Sosyal medyada tıklanma rekoru kıran paylaşımlara baktığımızda kültürümüze uygun olmayan inancımıza uymayan edepten uzak paylaşımlar olduğunu görmekteyiz.
Ekran karşısında gözlerin bozulduğuna Ekmek arası yemek ve içeceklerle sağlıksız beslenene gençlerimizin sağlık sorunlarının artığını görmekteyiz.
Bu çocuklar bizim hepimizin başka bir miletin çocukları değil. hep beraber bu çocuklara gençlere sahip çıkmasak başkaları sahip çıkar. Önceden muatap olduğu kişiler tarafından gençlerimiz bataklığa çekilmeye çalışılıyordu.
Fakat şimdi bir paylaşımla milyonlarca gencimizi etkileyen ortamlar oluşturukmak istenmektedir. Biz bu bağımlılıkmı hastalıkmı alışkanlıkmı adına ne derseniz deyın buna karşı alternatifler bulmalıyız. Çocuklarımızı bu tuzaklardan uzak tutmalıyız.